Jesenski šopek

DIY DomovLeave a Comment on Jesenski šopek

Jesenski šopek

Hojla! Danes bomo izdelali pravi jesenski šopek. Jesenski šopki so res ful simpl in narejeni ful fast. Najboljše pri tem je, da izpadejo noro kjut in so čist free. Material zanje najdemo v naravi. S šopki bomo okrasili svojo sobo, presenetili mamo ali pa ga podarili simpatiji. Majhne pozornosti so tiste, ki štejejo. Pregledali bomo vrt, raziskali travnik in se sprehodili skozi gozd. Nadihali se bomo svežega zraka, razgibali lene kosti in z vsemi čuti raziskovali jesensko pokrajino. See it, smell it, hear it, touch it, feel it! S seboj bomo vzeli majhno vrečico za nabrani material in škarjice.

1. Šopek iz jesenskih trav

Za unikatni jesenski šopek si lahko simpl izbereš kar travo. Zdaj v jeseni je res lepe barve in za takšen šopek ni treba iti daleč. Jaz sem zanj “zavandrala” v bližnji gozd, malce stran od uhojenih poti, kjer raste kot zmešana. Polno jo je bilo, v sekundi me je očarala in preprosto sem si morala nabrati en šopek za domov. Jaz sem travo trgala kar z rokami, ampak je treba biti pazljiv, saj se lahko tudi urežeš. Najboljše je imeti s seboj škarjice in si z njimi odrezati želeno količino. Doma jih simpl zvežeš z vrvico, poljubno še okrasiš (kaj dodaš) in v vazi postaviš na okensko polico. Just perfect.

2. Šopek hortenzij

Lepe hortenzije so že zdavnaj zaključile s svojo sezono. Srečnica sem, da jih imamo doma na vrtu, ker jih preprosto obožujem. Veš, da se barva hortenzij spreminja glede na pH prsti? Pri nas se obarvajo v različnih odtenkih rožnato-vijoličaste. V oktobru pa so se odele v tele ful amazing barve. Na enem cvetu najdeš od zelene do rožnate in meni je to res lepo. Za svoj jesenski šopek sem odtrgala 3 hortenzije, dodala še nekaj listov ter jih postavila v vazo z vodo. Moram omeniti, da moraš biti pri rokovanju s hortenzijami zelo previden/previdna. Te lepotice so tudi strupene. Prosim, da jih pod nobenim pogojem ne ješ (ne cvetov, ne listov, ne korenin) in si po dotikanju takoj temeljito umiješ roke.

3. Šopek iz jesenskega listja

Jesensko listje, kam hitiš? Če se sprehodiš po gozdu, slišiš, da pod tvojimi nogami že rahlo šelesti. Prvo obarvano listje je že na tleh! Opaziš lahko liste kostanja, javorja in bukve. Listi so se obarvali v odtenke rumene, oranžne, rdečkaste in ponekod že rjave barve. Odločila sem se, da si naberem en šopek javorjevih listov (zdijo se mi fajn trpežni) in ga predelam v super kjut listno dekoracijo. Listkom sem naredila luknjice in jih napeljala skozi vrvico. Vrvico sem izobesila od enega kota sobe do drugega. Sedaj jih lahko vsak dan opazujem pa še posušili se bodo in ratali lepo hrustajoči. Just call me a leaf thief.

4. Mini šopek iz padalc

Juhuhu! Padalca so tu. Se tudi ti rad/a igraš z njimi in jih spuščaš z višine ter opazuješ njihov ples v vetru? Jaz se tega nikoli ne naveličam. Odpravila sem se na potep v gozd in so mi takoj padli v oči. Odtrgala sem par vejic in jih doma previdno zvezala s trakcem. Seveda sem “šopek” tudi malce popestrila, da je bil bolj bogat. Dodala sem še nekaj listov, zelenja s travnika in borov storžek. Lahko bi dodala še kakšno sporočilce v smislu “Dance like nobody’s watching.”

5. Šopek travniškega cvetja

Oktober je tu in večina travnikov je že zdavnaj pokošenih. Na nekaterih pa se še vedno najde kakšna lepa travniška rožica. Takšen šopek je vreden veliko več kot tisti iz Špara, Hoferja, cvetličarne ali iz Tedija. Podaj se na potep do bližnjega travnika pogledat, kakšno je stanje. Če imaš srečo, se lahko free napaseš na njem. To pomeni, da si v miru nabereš nekaj travniških cvetlic. Ustvari čim bolj raznolik in pisan šopek. Naberi vse, kar se ti zdi lepo in ujame tvoje oko. Šopka bi se gotovo razveselila tvoja mama pa tudi pri punci z njim ne moreš falit (povem iz prve roke). Vse skupaj lahko okrasiš z barvnim trakcem, s kakšnim prikupnim sporočilcem (for you) ali s papirnatim srčkom. Loveeee it.

6. Bučkin šopek

Si za nekaj izvirnega in totalno odštekanega? Naberi bučine cvetove in si naredi mini šopek. Prelepi rumeni cvetovi so kot sonček v pomanjšani obliki. Navdajo te z goro pozitivne energije in v sekundi dvignejo tvoj “mood”. Meni so res ful lepi in nekaj posebnega. Drugače sem totalno obsedena z bučami in jih obožujem. Velike, male, zelene, oranžne, okrogle, podolgovate, lepe, čudne. Vseee! Buč ni nikoli preveč. Bučini cvetovi pa večkrat ostanejo pozabljeni. Pri njihovem nabiranju je treba paziti. V cvetovih se zelo rade skrivajo kakšne mini čebelice ali druge leteče zadevice. Vedno se prepričamo, da je cvet lep, čist in nima nezaželenih obiskovalcev.

Crazy Unicorn

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back To Top
Follow by Email
Instagram