Mumije

Domov Lajf ReceptiLeave a Comment on Mumije

Mumije

Bi ugriznil/a v te slastno zapečene mumije? Izgledajo kot prave, kajne? “Auuu, grizeš mi povoje!” se je zadrla besna mumija in mi poskusila zbežati z rok. Na srečo me ni mogla za ušesa, ker je preveč tesno ovita, haha. Mogoče pa sem si nakopala večno prekletstvo, ker sem jo zmotila pri počitku. Nikoli ne veš. Aaaaa! Hitro se jih lotimo skupaj, tako smo močnejši. Potreboval/a boš: hrenovke (ca 12), jajce, mleko, paket listnatega testa, sladkorne oči, kečap/gorčico.

Vzemi hrenovke in jih osuši (npr. s papirnato brisačo). Listnato testo lepo razvij, po potrebi še razvaljaj in ga razreži na ca 1 cm trakce. Ti trakci so tvoji povoji in bodo služili za povijanje mumij. Zdaj vzemi hrenovko in trakove listnatega testa neenakomerno ovijaj po celi hrenovki. Mumija bo seveda kričala in se borila za preživetje, a naj te ne gane. Opraviti moraš svoje delo. Čisto na koncu ji pa le pusti nekaj mesa, da ji boš kasneje naredil/a še dve zlobni očesi. Obsojala te bo tako ali tako. Spravi v povoje čisto vse mumije. Pekač obloži s peki papirjem in nanj položi premikajoča se trupla v povojih.

Vmes se hitro zaderi “don’t move” in jih premaži s tekočino za balzamiranje (z razžvrkljanim jajcem + žlico mleka). Daj jih v grobnico na 190 °C za ca 15 minut. Gledati moraš, da bodo povoji zlatorjavo zapečeni. Za konec jim izkaži milost in jim naredi še oči, ki jih pritrdiš s pikico kečapa ali gorčice. Če nimaš sladkornih oči, ni panike. Naredi jih iz gorčice, da bodo šajnale, kot bi jih obsedel sam peklenšček. Zraven obvezno postrezi ogromno količino krvi (ups, kečapa). Dobeeeer teek! Recept je bil prirejen po spletni strani Oblizni prste, kjer lahko vidiš tudi postopek priprave: https://oblizniprste.si/slastna-kosila/mumije-hrenovke/.

Crazy Unicorn

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back To Top
Follow by Email
Instagram