Presneti pajki

Domov Lajf ProblemiLeave a Comment on Presneti pajki

Presneti pajki

Hojla! Ima še kdo doma preveč pajkov in jih je pripravljen “šerat”? Vprašam za prijateljico, seveda. Hahaha. Jesen trka na vrata in z njo očitno tudi pajki. Grdobice male so zavzele vse najtemnejše in skrite kotičke moje sobe, si prilastile kuhinjo, kopalnico, dnevno sobo … Saj veš, kaj mislim. Celo bajto! Totalna invazija. Zakaj neki? Študiram in študiram, pa ne naštudiram. Brrr, septembrska jutra so res mrzla. Mogoče jih zebe? Priznam, da se zanje v hiši najbrž najde kakšna muha in še vedno ne zmanjka komarjev. Mogoče je to. Hmm. Mogoče, čisto mogoče … jih privablja moja svinjarija? Vse kreativne dušice obožujemo nered, kajne? Jaz nisem izjema. Bolj je nasvinjano, boljše je. Nekaj stvari leži tu, nekaj tam, nekaj vmes. Pač ne utegnem pospraviti, okej? Haha. S tem ni nič narobe. Še. Veš, kdo obožuje svinjarijo? Pajki.

Vzemimo za primer tvojo sobo. Preprosto nimaš časa pospravljati, ker imaš v planu toliko drugih, zabavnejših reči. Druženje s frendi, dejt s punco/fantom, igranje igric, visenje na družbenih omrežjih, žuranje celo noč in potikanje naokoli. Potem je tukaj še šola, izbirni predmeti, obšolske dejavnosti in še kaj. Ah, sami izgovori. Pššt. Vem, da si totalna lenobica. Ne opravičuj se. Pospravljanje sobe je nočna mora. Moja tudi. Kdo bi ti lahko zameril? Pajki gotovo ne. P. S. Zakaj bi se sploh trudil/a in vsako jutro pospravljal/a posteljo, če so itak neki znanstveniki dokazali, da mora malo zadihati? A niso? To naj bi preluftalo ves nevidni shit (mikroorganizme). To drži. Drži še to, da vsi toleriramo določeno mero svinjarije. Eni več, drugi manj.

Obstajajo pa tisti, ki ga sploh ne prenesejo in so obsedeni z vsakim najmanjšim prahcem. Vsaka čast! No, navadni smrtniki (kamor prištevam tudi sebe) se za takšne malenkosti sploh ne zmenimo. Če pa se svinjarija nabira in nabira, kmalu eksplodira. Začne nam iti na živce. Jaz npr. postanem tečna, ker v tej zmešnjavi ne najdem niti ene oprane cote več. Moja najljubša skodelica za kavo je nagrmadena pod kupom umazane posode. Priti do nje je misija nemogoče. Le kam so šli pomembni zapiski od predavanja? O, fak. Zvezka za slovko ne najdem nikjer in baje bo jutri spraševala. Hitro! Kam sem že vrgla polnilec za mobitel? Help! Navsezgodaj zjutraj skoraj zletim po tleh, ko se spotaknem ob mačko. Na splošno postajam zagrenjena kot Grinch. Več kot imaš svinjarije, več imaš negativne energije! 120 %.

Pajkove mreže krasijo že 1/3 moje sobe in jih sploh ne opazim. Vse dokler mi nekega jutra pajek ne pade direktno na zvezek, ko sedim pred računalnikom in zamišljeno čekiram Facebook. Zatulim in vržem zvezek s pajkom vred po tleh ter zbežim iz sobe. Ne oziram se na to, da pajki navsezgodaj zjutraj prinašajo srečo. Pa kaj še! To je pika na i in motivacija, da dvignem rit in se končno lotim dela. Ko sem v akciji, si pripravim najljubšo musko in zavihtim metlo kot izganjalec hudiča. Pajkovih mrež se otepam kot Spiderman, da me po eni minuti klatenja po zraku bolijo vse mišice. Prah brišem po principu Hitrih in drznih. Odprem vsa okna, da bom noter privabila svež zrak in upam, da pajki zmrznejo. Ko končam, lažje zadiham in si čestitam za dobro opravljen job. Tok sem pucala, da sem se znucala.

Oprezno opazujem temne kotičke sobe in ugotovim, da so jo vsi pajki nekam popihali. Yes! Tako se dela. “Od zdaj naprej ne delim več sobe, ste slišali?!” Vsekakor pa previdnost ni odveč, zato se temeljito pripravim. Nekje na spletu preberem, da pajkom smrdi EO poprove mete, zato se oborožim s tem. V plastenko z razpršilcem nalijem vodo, dodam nekaj kapljic olja in temeljito popršim sobo. Mm, kako diši. Prijetno osveži in glavobole blaži. P. S. Če tega nimaš pri roki, lahko za vsak slučaj poješ eno limono, grenivko ali pomarančo. Olupke nato raztreseš po sobi (na okensko polico, pod posteljo, na omarice), saj njihovega vonja prav tako ne prenašajo najbolje. Baje jih odžene tudi razredčen kis, a to bi jaz uporabila v res krizni situaciji. Muuuaahaaha, grdobice male! Zdaj vas pa imam!

Crazy Unicorn

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back To Top
Follow by Email
Instagram