Priprave

Domov ŠolaLeave a Comment on Priprave

Priprave

Juhuhu! Šola je spet tu. Ni rekel nihče nikoli pa tudi ne bo. Haha. Kako potekajo tvoje priprave na prvi šolski dan? V pripravah uživaš ali zate predstavljajo nočno moro? Raje še malce odlašaš do večera, visiš na družbenih omrežjih in si v nedogled požvižgavaš pesmico “Jaz ne grem v šolo” od Adija Smolarja? Mama te bo po riti, haha. Priprave na prvi šolski dan znajo biti zares naporne. Stresne. Pripraviti moraš toliko stvari na enkrat. Prvo potrebuješ urnik, brez katerega ne bo šlo. Ziher je objavljen kje na spletni strani vaše šole. Potegni si ga dol in temeljito preglej. Najboljše, če si ga skopiraš in ga vržeš nekam na vidno mesto. Po urniku za petek moraš v torbo zmetati vse zvezke, učbenike, peresnico, copate in druge šolske potrebščine. P. S. Ne zamenjaj petka s ponedeljkom!

Potem moraš naštudirati, kaj vse boš dal/a nase jutri, da se malo pohvališ in izgledaš fency pred sošolci. V mislih imam toplo jakno, kulske adidaske, ponošene strgane kavbojke in kjut majico s kapuco. Če si punca, si moraš umisliti še neko frizurco, ki bo totalno huda. Premisliti moraš še o make upu, nohtih, dezodorantu in drugih ženskih zadevah. Tipi po navadi ne komplicirajo, se stuširajo in nase navlečejo prvo stvar, ki jo vidijo. Si poližejo lase in izgledajo kjut. Ah, kaj bi dala za to. Sledi izbira šolske torbe. Bo to fency ženska torbica, simple črn nahrbtnik ali šolska torba z risanim junakom? Torba o tebi pove več kot tisoč besed. Sploh, če ji za obesek privežeš Harrya Potterja, živalco, srčka, netopirja ali okostnjaka.

Že veš, v kateri stavbi se nahajajo tvoje učilnice? Saj veš, da se pomotoma ne izgubiš in znajdeš v kakšni drugi stavbi (namesto v B v C). Spet se moraš spomniti lokacije laboratorija, biološke učilnice, učilnice za slovenščino, garderobe za športno vzgojo in jedilnice. Priporočam ti, da se prve dni držiš svojih sošolcev in jim slediš na vsakem koraku. Samo za potrebe orientacije, da se razumemo. Priprave vključujejo tudi navezovanje stikov s sošolci, ki si jih čez poletje gladko odmislil. Ne bi bilo slabo danes klikniti kakšno pozabljeno dušico na Facebooku in se zmeniti, kje se dobita jutri. Boljše je biti izgubljen v dvoje kot pa sam.

Pravijo, da je prvi dan šole najboljši, ker itak ne delaš nič. Potem pa sledi eksplozija 9 krogov Dantejevega pekla. Odj* bo treba šolske tečnobe, biti hot za potencialne simpatije in izgledati super pametno za učitelje. Sledi razmislek o tem, katere izbirne predmete in obšolske dejavnosti boš obiskoval/a. Kaj ti gre dobro od rok? Računalništvo, tuji jeziki, kuhanje, likovno ustvarjanje, dramski krožek, plesanje, igranje glasbil, šport, fotografiranje? P. S. Dobronamerni nasvet. Ne vpiši se k igranju glasbil, če si totalni feil pri glasbi. Zlasti, če si brez posluha, ne poznaš not in ne znaš niti prav držati prečne flavte. Drugim bodo odpadli ušesi, tebi pa se bodo skisali možgani.

Seznanjen/a moraš biti tudi z voznim redom avtobusa. Sploh, če nimaš avta, ne izpita in obojega hkrati. A veš tisto, ko ti avtobus spelje pred nosom? Ah, ja. Been there, done that. Če zamudiš edini bus za svoje rovte, si v riti. V tem primeru imej nekje zapisano domačo številko. V imenik si shrani mamino ali atijevo številko, da ju lahko pokličeš na mobitel, če bo kriza. Če imaš na razpolago več busov, pač greš na naslednjega. Če lahko, pejt domov zraven staršev od frenda. P. S. Nikoli se ne zicni v avto od nekoga, ki ga ne poznaš. Sploh pa njegovih namenov. Okej?! Dandanes se dogajajo vse sorte svinjarije, zato je potrebno biti previden. Nikoli ne veš. Za konec ti želim srečno novo šolsko leto. Brez zooma. Maš to.

Crazy Unicorn

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back To Top
Follow by Email
Instagram