Samozavestna bejba

Domov Samo zateLeave a Comment on Samozavestna bejba

Samozavestna bejba

Hej, hej! Danes bom govorila o samozavesti in o tem, kako sem jo sama pridobila. Kako postati samozavestna bejba? Kaj sploh je samozavest? Za nekoga je samozavest, da si upa govoriti pred nabito polnim razredom. Za nekoga je to, da se v svoji koži počuti sexy in ga vsi obožujejo. Nekateri pa samozavest povezujejo s tem, da počnejo, kar si želijo in jim dol visi za mnenje drugih. Moja samozavest je bila dolgo čisto na psu. Bila sem preplašena tiha miška, ki si nikoli ni nič upala, saj se je preveč obremenjevala z mnenji drugih ljudi. “Kaj bodo pa drugi rekli? Mogoče se bom osramotila na celi črti.”

Moj največji strah je bil od nekdaj nastopanje v javnosti. Povedala ti bom, kaj sem spremenila, da bi postala bolj samozavestna in premagala ta strah. Ko nisem imela samozavesti, sem se večino časa spraševala, kaj drugi mislijo o meni. Vedno sem mislila, da nisem dovolj dobra. Da nisem okej takšna kot sem. V bistvu niti sama sebi nisem bila všeč. Rabila sem eno veliko spremembo! Vpisala sem se v gledališče in tam sem bila prisiljena skočiti iz svoje cone udobja in začeti govoriti. Nonstop. Za nekoga, ki si ne upa pred drugimi niti pisniti, je bila to vsekakor nočna mora.

Strah te je, treseš se, v glavo zakuhaš kot rak, jezik se ti zapleta in nimaš pojma, kaj sploh govoriš. Nastopanje v gledališču me je utrdilo in mi dalo res dobro lekcijo. Obkrožila sem se z ljudmi, ki so me podprli in mi stali ob strani. Naučila sem se ogromno. Sklenila sem nekaj prijateljstev. Postala sem bolj odprta, lažje sem pristopila k ljudem, začela “small talk” in se končno nehala obremenjevati z mnenji drugih. Spremenila sem odnos do sebe. Prej sem bila pogosto žalostna, nisem imela volje do lajfa in nič me ni osrečilo. Nisem vedela, kako naj pridem ven iz tega.

Gledališče mi je povrnilo voljo, motivacijo in mi dalo pogum. Začela sem se imeti bolj rada in početi to, kar je všeč meni. Ne to, kar je od mene pričakovala okolica. Spoznala sem, da bodo ljudje vedno govorili. Ni važno, kaj narediš. Vedno bodo imeli nekaj za pripomniti. Skratka, postala sem bolj samozavestna in sem se več smejala. Bolj sem začela uživati v življenju in začela praznovati male zmage. Kako lahko imaš rad druge, če ne moreš imeti sebe? Ne gre. Kako lahko od drugega pričakuješ nekaj, kar ne bi nikoli od sebe? Ne moreš! Če želiš, da te drugi spoštujejo, najprej spoštuj sebe.

Mavrična Eva

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back To Top
Follow by Email
Instagram