Šola za dobro in zlo

Domov Filmi ZabavaLeave a Comment on Šola za dobro in zlo

Šola za dobro in zlo

Bi tudi ti najraje ušel/ušla iz tega ponorelega sveta in vstopil/a v pravljičnega? Med lepe princeske, vile, mogočne gradove in pogumne viteze? Ali raje v svet čarovnic, pošasti in zlobnežev? Zdaj imaš šanso. Poglej si domišljijsko komedijo z naslovom Šola za dobro in zlo (School for Good and Evil). Jaz bi ji dodelila 5 zvezdic in oznako “love it”. V njej srečaš fantazijski svet, kakršnega še ni bilo. Na kupu imaš pogumne junake in grde zlobneže, čarobno šolo in trapasto smešne prigode glavnih junakov. Film govori o dveh najboljših prijateljicah, ki prihajata iz dolgočasne, zanikrne vasice Gavaldon.

Sophie je lepa, prijazna in poštena deklica, ki ima dolge blond lase. Živi z mačeho, obožuje obleke, rada prebira pravljice in ima rada gozdne živali. Agatha živi v skromni koči ob pokopališču z mamo. Ima dolge črne lase, oblači se v čudaška in prevelika oblačila ter obožuje svojega mačka. Na zunaj izgleda kot čarovnica, zato jo vaščani grdo gledajo in zasmehujejo na vsakem koraku. Agatha je dobrega srca, ima čut za empatijo in se raje drži sama zase. Sophie se vedno postavi zanjo, ko ji sošolci ali domačini težijo. Vsi ju imajo za spaki in čudakinji. Obe zelo radi bereta, Sophie o pravljičnih junakih in Agatha o duhovih.

Nekje daleč proč, v drugem času in dimenziji pa obstaja Šola za dobro in zlo. Tam usposabljajo junake in zlobneže. Šolo sta ustanovila dva brata Rafal (zloben) in Rhion (dober). Dolgo časa sta vzpostavljala ravnovesje med dobrim in zlem, dokler ni Rafal ubil svojega brata v dvoboju s krvavo magijo. Potem je prevzel njegovo podobo in sedaj kot ravnatelj vodi šoli. Dekanja Šole za dobro je prof. Dovey, prikupna in prijazna gospa. Dekanja Šole za zlo pa je gospa Lesso, ki je vsekakor zelo zlobna in zajedljiva. Ko Sophie od knjižničarke izve za to šolo, si močno želi priti noter in zapustiti Galvadon. Za sabo želi pustiti svoje dolgočasno in brezupno življenje. Želi si spremeniti svet, narediti nekaj pomembnega.

V želji, da bi odšla tja, spiše pisemce za akademijo in ga pusti v drevesu želja. Agatha si želi, da bi obe ostali skupaj v Galvadonu, Sophie pa si še vedno želi oditi. Kmalu obupa tudi nad Šolo za dobro in zlo. Žal so nekatere želje preprosto premočne, da bi jih vzeli nazaj. Nekako se obe znajdeta pod rdečim nebom, pošast ju ugrabi in odnese v drugo dimenzijo. Pripeti se nekaj totalno nezaslišanega! Pošast Sophie odvrže v Šolo za zlobneže, Agatho pa v Šolo za dobre. Tukaj se zabava zares začne. Sophie nikakor ne spada med zlobneže, kajne? Lepa, prijazna, dobrosrčna in prestrašena “princeska” se znajde med totalnimi neotesanci, grdobami, čarovnicami in spakami.

Življenje ji zagrenijo cimre, vanjo se zaljubi “čudak” Hort in še profesorji so totalne riti. Nekdo, ki je celo življenje sanjal, da bo postal princesa… doživi pravo nočno moro. Po drugi strani Agatho doleti usoda “princese”. Znajde se na gradu, obdana z vilami, prelepimi oblekami, rožami in postavnimi vitezi. Presneto, na vse načine se trudi pobegniti, a ji ne uspe. Agatha se neuspešno upira “preobrazbi”, pade na predmetu lepota (ker se ne zna smejati), se spoprijatelji s štorastim vitezom Gregorjem, se nauči preživeti v čarobnem gozdu, reši ribico želja in se po spletu nesrečnih dogodkov zaljubi v princa Tedrosa.

Sophie in Agatha se odločita, da bosta stvari vzeli v svoje roke. Skupaj odideta do ravnatelja in zahtevata, da ju vrne v pravi šoli. Ravnatelj jima reče, da ni bilo nobene pomote. Če pa že… da bi le poljub prave ljubezni dokazal nasprotno. Praznih rok odideta iskat popolnega princa za Sophie. Vse kaže, da bo to zasedeni princ Tedros. A kaj, ko je ta ne opazi. Agatha poskrbi, da Tedros opazi Sophie in ji pomaga, da bi si pridobila njegovo ljubezen. Žal ne gre vse po načrtu. Na Sophie vrže oči zlobni čarovnik Rafal, ki si jo želi imeti zase. Prigovarja ji in jo obrača proti vsem drugim. Zlasti proti Agathi.

Sophie ga sprejme za svojega zaveznika in se z njegovo pomočjo iz tihe miške prelevi v izredno samozavestno, zlobno in “hot” stvarco. Odločena je, da bo Tedrosa dobila za vsako ceno. Vse lepo in prav, a dobro in zlo ne moreta biti skupaj. Sophie tako zapade pod Rafalov vpliv, da je slepa za vse in celo sprejme njegovo moč (krvavo magijo). Krvava magija terja svoj davek, Sophie postane zares zlobna in zaneti vojno med šolama (dobrim in zlom). Na koncu poljubi Rafala (svojo pravo ljubezen) in skupaj načrtujeta zavladati. Pa jima bo zloben načrt res uspel? Kaj se bo zgodilo z Agatho in Tedrosom? Bosta s Sophie ostali prijateljici? Bo Rafal zmagal in bo dobro izgubilo? Je lahko nekdo v resnici samo dober ali samo zloben? Poglej in izvej!

Crazy Unicorn

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back To Top
Follow by Email
Instagram