Veseli december

Domov Lajf Samo zateLeave a Comment on Veseli december

Veseli december

Juhuhuhu, veseli december je tu. Z njim pa na okna trka tudi starka zima. Še malo pa bo zunaj postalo kot iz risanke Ledeno kraljestvo. Temperatura bo padla pod ničlo, vse bo zmrznilo, zasnežilo nas bo do nižin, za povrhu pa nas bo napihal še svinjski leden severni veter. Izgleda kot early winter to me, haha. Nekako nisem snow lower in zimske radosti na prostem niso my thing. Sneg raje opazujem skozi okno, na toplem, ob knjigi in skodelici vroče čokolade. Veseli december ne bi bil vesel, če ne bi s seboj prinesel premraženih prstov, rdečih ušes in smrkavih nosov. Zraven bo seveda privlekel še praznike. Prazniki pa niso mirni in čarobni in ne vem kako čudoviti. Kje pa!

Prazniki so naporni. Stresni. Divji. Hitiš iz enega opravila na drugega kot v filmu Hitri in Drzni in si v tej noriji pozabiš vzeti čas zase. Prevelika gužba je. Nonstop se nekaj dogaja. Enkrat tu, drugič tam. Žongliraš med učenjem, jobom, druženjem s frendi, preživljanjem časa s fantom/punco, ukvarjanjem s hišnim ljubljenčkom, poslušanjem tečnih staršev in zahtevnih sorodnikov? Dobrodošla v klub! Hitro daj petko! Ob misli na praznike te stisne v želodcu in tvoja čreva naredijo salto. Živčno začneš pogledovati naokoli in si gristi nohte. Spet bo treba prenašati tečen folk na božični dan in kupiti 1001 darilo za zoprne sorodnike, ki jih vidiš glih 2x na leto. Da ne govorim o pijanem folku na novoletni zabavi, ki so mu že zdavnaj popustile zavore.

Kaj kupiti za darilo in pri tem ne usekati mimo? Cmoon, ti še za svojega fanta ne veš, kako boš za druge??? Misija nemogoče. Grd božični pulover? Ok, samo kakšno številko? S ali XL? Bi raje takega z jelenčkom, polarnim medvedom ali Božičkom? Hohoho. Polarosi pajkice? Naaah, nimam denarja. Se pa zanje priporočam jaz. Ful topla kapa, rokavice pa kosmati zokni? To bi šlo. Božična kozmetika? Bo sestrična mislila, da je grda brez? Šampon in losjon za telo? Kaj, če jo/ga užalim? Ena dobra knjiga. Yes, to bi šlo. Ljubezenski roman? Kriminalka? Kuharska knjiga? Psihološki priročnik? Decisions, decisions. Kaj, če sploh ne zna brat? Kaj, če podarim teti kuharsko knjigo in bo mislila, da ne zna kuhat? Ooops. Mogoče bi raje skodelico z božičnim motivom. Všeč mi je.

Obesek za ključe? Po možnosti s kakšnim šaljivim napisom. Bingo! Pliškoti? Zelo všeč. Bo izpadlo čudno, če enemu stricu podarim plišastega jelenčka? Nooope! Hot rdeče boksarice za fanta z napisom Bad Boy? Bo mislil, da je premalo bad? Tsss. Dišeča sveča in eko čistila za mamo? Da ne bo mislila, da ji bajta smrdi? Sladkarije? Ogromno sladkarij. Kje naj zdaj dobim vse to in to po cenovno ugodni ceni? Hofer? Mislim, da bom izropala Tedija. Mogoče zavijem še v DM. Ko približno naštudiram polomijo z darili, moram mami teden pred prazniki pomagati zglancati bajto od stropa do tal. To je prednovoletna tradicija. Pomiti vsa okna in tla, pomesti pajčevino, pobrisati in posesati prah, skrtačiti pečico, poljubljati wc školjko… Sej bom kot fata čistačica, no! Mama to imenuje generalno čiščenje. Mhm. Super.

Adijo poležavanje in Netflix. Bye, Facebook in Instagram. See you, Tiktok. Hej metla, Stelex in WC net! Ko bajta izgleda kolikor toliko spucana, je na vrsti postavljanje božične jelke in dekoriranje. Kje bo stala? Po možnosti nekje, kjer ni mačke. Kako bo okrašena? Minimalno ali kičasto. Bo v rdeči in srebrni barvi? V rdeči in zlati? Modri in srebrni? Morda bo pisana? Kam so šle lučke? Nekje na dilah so. Grem ponje, se vmes skoraj prevržem in za povrhu ugotovim, da so lučke zakolentane. Totalno zavite. Potrpežljivost je nekaj, kar imaš, ko te vsi gledajo. Ko te ne in se ti mudi, preklinjaš vse živo in se zvijaš skupaj z lučkami vred, da bi jih ja čim prej dobila narazen. Po 100 letih ti uspe in potem se udobno zlekneš na kavč z XL vrečo čokoladnih pralin. Če po vsem tem izgledaš kot Grinch, ti prav nič ne zamerim. To je veseli december.

Crazy Unicorn

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back To Top
Follow by Email
Instagram