Zmešnjava

Domov Lajf ProblemiLeave a Comment on Zmešnjava

Zmešnjava

Na kaj pomisliš ob besedi zmešnjava? Na tvojo sobo, v kateri je pravkar razneslo bombo? Umazana oblačila ležijo na tleh, se valjajo pod posteljo ali pa dežurajo na pisalnem stolu in čakajo boljše dneve. Tvoji zvezki, učbeniki, knjige in ostale šolske potrebščine ležijo raztresene po celi pisalni mizi. Nabral se ti je že cel kup kavnih skodelic, ovitkov od čokoladic in drugih polnočnih prigrizkov, ki jih še nisi utegnil/a spraviti do kuhinje ali kante za smeti. Koš bi moral/a izprazniti že zdavnaj, saj ne zmore več požirati svinjarije in v sobi je začelo nekam čudno smrdeti. Se spomniš, kdaj si na zadnje zamenjal/a posteljnino? Se mi je zdelo, da ne. Soba je nujno potrebna generalnega čiščenja. Praha je toliko kot v kakšni zapuščeni hiši strahov in pajki so si v najtemnejših kotičkih ustvarili sanjsko domovanje s petimi zvezdicami.

Morda pa tvoje misli zaidejo v šolske klopi in naporno učenje od zore do mraka? Morda pomisliš na izpit ali test v šoli, ki se prehitro bliža? Ne veš, kako uskladiti 1001 šolsko obveznost in pri tem biti hkrati prisoten/na in priseben/na? Sama prisotnost ne šteje, haha. Kako se znajti v poplavi nepopolnih zapiskov, saj je profesor totalno zanič? Njegove razlage so pač preveč monotone zate. Mogoče je preveč navdušen nad svojim predmetom? Ti pa med njegovo razlago spiš za mizo in razmišljaš o svoji simpatiji. Totalna zmešnjava, kajne? Od tebe pričakuje, da boš že na začetku šolskega leta raztural/a pri angleščini, si zapolnil/a cel kup dolgočasnih fizikalnih enačb, znal/a izvesti zapletene kemijske poskuse in poznal/a čudne matematične izraze. Daj, no. Preveč informacij in premalo časa.

Nekateri boste naslov povezali s svojim love lajfom, ki je totalno zanič in v njem vlada totalna zmešnjava. Si končno želiš najti princa/princeso na belem konju in ga /jo neučakano iščeš po vseh možnih aplikacijah za zmenke ter več ur “stalkaš” po različnih socialnih omrežjih? Izpostavljaš se v real lajfu, hodiš na žure, se trudiš biti opazen/na na šolskem hodniku, imaš cel kup “obogatitvenih dejavnosti” pa še vedno … nič. Kmalu te doleti kruto dejstvo, da princev/princes na belem konju sploh ni. V najslabšem primeru dobiš samo povprečnega/zaostalega konja, v najboljšem primeru pa mavričnega samoroga. Si samega sebe že uvrstil/a v kategorijo forever alone s 500 mačkami? Ne, no. Ni vse tako črno kot izgleda. Prava ljubezen obstaja. Popolnih parov pa ni. Vsi imamo svoje nepopolnosti, ki nas delajo unikatne.

Včasih pa je totalna zmešnjava z ljudmi, ki te obdajajo. Z nemogočimi zahtevami, ki jih postavljajo. Lahko so to tvoji starši, sorodniki, prijatelji, sošolci ali nekdo tretji. Ali vztrajaš v toksičnih odnosih zaradi dobrih manir? Pustiš, da te vsi po spisku j***** v glavo? Si želiš nekatere osebke poslati v tri krasne, a se bojiš ostati sam/a? Si obkrožen/a z idioti? Se v odnosih počutiš nesrečno, te utesnjujejo in se v njih “simpl” ne vidiš več? Če si na vse to navdušeno prikimal/a, imava zate pravo rešitev. Pravzaprav jo ima Elza iz risanke Ledeno kraljestvo in se glasi: “Let it go.” Spusti. Spusti že tisto, kar ti ne služi več. Čas je, da si ustvariš prihodnost, v kateri je prostor za dobre ljudi, srčne zgodbe, nove pustolovščine, pozitivno energijo in srečo. Zaslužiš si vse to in še več.

Crazy Unicorn

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back To Top
Follow by Email
Instagram